Ratatouille - pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Droždí
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Mozzarella
  • 8 g Ratatouille instantní
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika zelená
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1839 kcal
  • Sacharidy 203 g
  • Tuky 96 g
  • Sodík 7106 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 995.4 mg
  • Vláknina 50380 mg
  • Vitamín A 50380 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 274.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky rozkrojíme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpálené pánvi papriku podusíme, přimícháme sáčky s ratatouille a půl litru vody. Za stálého míchání přivedeme k varu a následně necháme 10 minut vařit na při mírné teplotě. Poté necháme směs vychladnout.

  • 2

    těsto na pizzu [34583]:

  • 3

    Mouku nasypeme do připravené mísy a v hromádce mouky uděláme ďůlek. Do něj rozdrobíme droždí a tři polévkové lžíce vlažné vody. Následně zamícháme a uděláme kvásek. Přes mísu přehodíme látku a uložíme na teplé místo, kde necháme kvásek 20 minut kynout.

  • 4

    Následně přidáme do misky cca čtvrt litru vody, sůl a olivový olej. Vše zpracujeme do vláčného těsta. Pokud je těsto moc hutné, přidáme vodu. V opačném případě přidáme trochu mouky. Těsto necháme 30 minut kynout.

  • 5

    Z těsta vytvarujeme požadovaný tvar a okraje. Vychladlou směs s olivami přidáme na těsto spolu s nakrájenou mozzarellou.

  • 6

    Plech vložíme do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů a pečeme asi 20 minut.

Komentáře k receptu