Napolenata

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 12 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 125 g Mozzarella
  • 35 ml Olej olivový
  • 215 ml Voda pitná
  • 90 ml Passata (drcená rajčata)
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 808 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 12.8 mg
  • Draslík 179.2 mg
  • Vláknina 11137.5 mg
  • Vitamín A 11137.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem, vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 3

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 4

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30 cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 5

    Korpus potřeme rajským protlakem a úhledně pokryjeme rozpůlenými ančovičkami a ostatními přísadami.

Komentáře k receptu