Calzone s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 5 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 7 g Droždí
  • 30 g Olivy černé
  • 160 g Paprika zelená
  • 3 g Oregano sušené
  • 125 g Sýr Ricotta
  • 60 g Mozzarella
  • 275 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 77.3 mg
  • Draslík 525.8 mg
  • Vláknina 14105 mg
  • Vitamín A 14105 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme přísady na těsto. Vymažeme velkou mísu. Těsto vypracujeme pomocí elektrického hnětače.

  • 2

    Vytvoříme kouli a vložíme ji do mísy. Zakryjeme naolejovanou fólií

  • 3

    a necháme na teple kynout, až dvojnásobně nabude.

  • 4

    Těsto přemístíme, rozdělíme na 4 díly. Vyválíme kolečka o průměru 20 cm. Promícháme ricottu, rajčata, mozzarellu, česnek, olivy, houby, zelenou papriku a oregano, okořeníme. Naplníme calzony, okraje dobře smáčkneme.

  • 5

    Dáme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 240 °C pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu