Pestrobarevná pizza

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Hrášek
  • 25 g Chřest bílý
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 60 g Mozzarella
  • 0.5 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Artyčoky
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 6 ks Špenát listový čerstvý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Omáčka rajčatová
  • 0.5 polévková lžíce Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 4.1 mg
  • Draslík 1287.5 mg
  • Vláknina 35677.5 mg
  • Vitamín A 35677.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.2 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze špenátu odstraníme tuhé stonky, omyjeme listy studenou vodou a poté osušíme.

  • 2

    Těsto na pizzu rozválíme do placky o průměru 25cm. Dáme na vymazaný plech a okraj ohneme. Potřeme rajčatovou omáčkou.

  • 3

    Na omáčku dáme listy špenátu a poté plátky rajčat. Pokryjeme pokrájenou paprikou, řapíkatým celerem, cuketou, chřestem, hráškem, jarní cibulkou, oreganem a tymiánem.

  • 4

    Smícháme mozzarellu a parmezán a posypeme jimi pizzu. Doprostřed umístíme srdíčko artyčoku. Pizzu pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20 minut.

  • 6

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu