Rýžová polévka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 62 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 670 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0.1 mg
 - Draslík 78.8 mg
 - Vláknina 3110 mg
 - Vitamín A 3110 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do trochy osolené vařící vody a uvaříme doměkka. Ocedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Hrášek vsypeme do 1l vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Před koncem varu přidáme kostku bujónu a polévku ochutíme špetkou vegety.
 - 
                                3
Rýži rozdělíme na talíře, přelijeme polévkou a posypeme pažitkou.