Rýžový nákyp slaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 261.8 mg
 - Draslík 87.2 mg
 - Vláknina 2100 mg
 - Vitamín A 2100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vypereme, spaříme a dáme vařit do osoleného mléka s kouskem másla (1 lžíce). Po uvaření necháme rýži okapat.
 - 
                                2
Máslo (2 lžíce) utřeme se žloutky, přidáme vychladlou rýži a zlehka vmícháme tuhý sníh..
 - 
                                3
Nákypovou mísu vymastíme, dáme vrstvu rýže, na ni drobně nasekané maso a opět rýži. Pečeme v troubě 30 - 45 minut.