Pórek s rýží a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 905 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 1132.3 mg
 - Vláknina 24796 mg
 - Vitamín A 24796 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 75.5 mg
 - Vitamín E 7.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný a omytý pórek nakrájíme na menší kousky, povaříme ve 4 dl osolené vody s olejem a mletou paprikou.
 - 
                                2
Po 15 minutách varu přidáme rýži, rajčatový protlak (zředěný 1 dl) vody a zvolna necháme přejít varem. Nakonec do pokrmu přidáme zelené olivy a nasekanou petrželku.