Kořeněná drůbeží játra s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Játra drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Libeček
  • 1 l Voda pitná
  • 1 hrnek Rýže loupaná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 560 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 428.9 mg
  • Vláknina 6048.2 mg
  • Vitamín A 6048.2 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži podusíme spolu s hřebíčky v dvojnásobném množství vody doměkka.

  • 2

    Omytý libeček povaříme asi v 1/2 l vody.

  • 3

    Očištěná játra nakrájíme na kousky, okořeníme lístky šalvěje a osmažíme v oleji. Zalijeme vývarem z libečku, posypeme rozdrceným zeleným pepřem a dusíme doměkka.

  • 4

    Dušenou rýži upravíme na talíře, játra osolíme a podáváme se šťávou na rýži.

Komentáře k receptu