Rýže zeleninová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 51 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 7.1 mg
 - Draslík 53.8 mg
 - Vláknina 4815 mg
 - Vitamín A 4815 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, několikrát propláchneme studenou vodou, spaříme ji, znovu propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme ji trochou vody, přidáme tuk a dusíme do poloměkka. Přidáme rýži, zalijeme vodou, osolíme, promícháme, zvolna zavaříme a pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec do rýže se zeleninou lehce zamícháme prohřátý, scezený hrášek.