Čekanková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 6 polévková lžíce Rýže předvařená (parboiled)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 293.6 mg
  • Vláknina 3377.2 mg
  • Vitamín A 3377.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté čekankové puky rozebereme, nakrájíme a osmahneme na másle. Zalijeme vývarem, krátce povaříme, přidáme předvařenou rýži a vše uvaříme do měkka.

  • 2

    Těsně před podáváním polévku zahustíme rozkvedlanými žloutky, podle chuti přisolíme a nakonec přidáme kousek čerstvého másla.

Komentáře k receptu