Dýňové rizoto s chřestem
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
 - 250 g Dýně
 - 250 g Rýže Arborio
 - 200 ml Víno bílé
 - 700 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1 ks Cibule
 - 12 ks Chřest zelený
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1280 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 23.5 mg
 - Draslík 549.1 mg
 - Vláknina 6194.8 mg
 - Vitamín A 6194.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve velkém rozpáleném hrnci osmažíme na oleji pokrájenou cibulku doměkka, přisypeme rýži a za stálého míchání smažíme. Po 3 minutách přilijeme víno a necháme provařit. Přidáme dýni, oloupanou a nakrájenou na kostičky, a tymián. Promícháme a přilijeme dvě naběračky vývaru. Vývar přidáváme po naběračkách tak, aby se předchozí vstřebat. Za 15 minut přisypeme chřest nakrájený na malé kostičky.
 - 
                                2
Když je rýže měkká, sundáme hrnec z plotny, přimícháme máslo, sůl, pepř a strouhaný parmezán.