Kuřecí pilaf s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Rýže loupaná
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.65 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2040 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 1970 mg
  • Bílkoviny 96 g
  • Uhlovodany 151 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1057 mg
  • Vláknina 12248 mg
  • Vitamín A 12248 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a naporcované kuře uvaříme v osolené vodě doměkka.

  • 2

    V pekáči na oleji zpěníme cibuli, přidáme dobře propranou rýži, sůl, papriku a chvilku vše restujeme.

  • 3

    Rýži rovnoměrně rozetřeme, poklademe na ni porce vařeného kuřete a vše zalijeme kuřecím vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme zapéct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do doby, než rýže změkne. Pokud je potřeba, během pečení přilijeme ještě trošku vývaru.

  • 4

    Pilaf by měl být šťavnatý.

Komentáře k receptu