Bílá polévka s kari a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí maso přední
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Rýžová kaše
  • 200 g Rýže dušená
  • 1500 ml Voda pitná
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 414 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 191 mg
  • Draslík 368.6 mg
  • Vláknina 1946.2 mg
  • Vitamín A 1946.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, na kostičky nakrájené telecí maso a na másle podusíme 10 minut. Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši a na mírném ohni vaříme 50 minut. Na malé pánvičce rozpustíme 30 g másla, přidáme kari koření, mletou papriku, krátce orestujeme, dokud se máslo neobarví. Nalijeme do polévky, zamícháme a ještě jednou necháme projít varem. Nakonec vmícháme smetanu.

  • 2

    Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.

Komentáře k receptu