Jehněčí nožičky s fazolemi a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 80 g Olivy černé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 800 g Jehněčí maso
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 40 ml Olej olivový
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 2 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 746 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 501.7 mg
  • Vláknina 15017.5 mg
  • Vitamín A 15017.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1902 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hluboké pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nožičky. Opékáme 5 minut dokud maso nezhnědne.

  • 2

    Přidáme hovězí vývar, oregáno, rajčatový protlak, šálek vody a zvolna dusíme pod pokličkou dokud maso nezměkne.

  • 3

    Nožičky vyjmeme vykostíme a uchováme v teple.

  • 4

    Do šťávy dáme těstoviny a vaříme 5 minut. Přidáme fazole, maso, olivy, sůl, pepř a krátce povaříme.

Komentáře k receptu