Námořnický rýžový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer - nať
  • 100 g Okurky
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý celý
  • 200 g Treska aljašská
  • 100 g Paprika červená
  • 400 g Chobotnice
  • 300 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 60 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 12 ks Garnát obecný
  • 12 ks Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3160 kcal
  • Sacharidy 182 g
  • Tuky 85 g
  • Sodík 9359 mg
  • Bílkoviny 389 g
  • Uhlovodany 180 g
  • Cholesterol 912.7 mg
  • Draslík 10593.5 mg
  • Vláknina 7347.5 mg
  • Vitamín A 7347.5 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 315 mg
  • Vitamín E 18.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme petrželku a jemně ji pokrájíme. Očistíme papriky, okurky a celer a rovněž najemno pokrájíme. Ostrým nožem nakrájíme tresčí maso na plátky. Omyjeme a očistíme slávky, odstraníme z nich všechny nečistoty. Dáme je do hrnce zakrytého pokličkou a prudce je

  • 2

    2-3 minuty povaříme, aby se otevřely.

  • 3

    Očistíme chobotničky, vykucháme je, odstraníme z nich oči a zobáčky, propláchneme a dáme vařit s garnáty a tresčím masem do hrnce s osolenou vodou. Když je maso uvařené, postupně je vytahujeme (chobotničky potřebují asi 20 minut, ostatní mnohem méně).

  • 4

    Uvaříme rýži. Nasypeme ji do hluboké mísy, přidáme slávky v jedné polovině skořápky, zeleninu, maso z tresky, chobotničky a garnáty. Potom přidáme olej a scezenou citronovou šťávu, špetku soli a špetku čerstvě namletého pepře, vše promícháme, rozdělíme na jednotlivé talíře a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu