Polévka z čerstvých rajčat s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 228 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 707.9 mg
 - Vláknina 20385.8 mg
 - Vitamín A 20385.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme na čtvrtky nakrájená rajčata a nadrobno pokrájenou cibuli. Podusíme 5 minut.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme 2 lžíce másla, přisypeme mouku a usmažíme jíšku. Jíšku zalijeme vodou, přidáme bobkový list, celý pepř, sůl a vaříme 20 minut. Nyní přidáme prolisovaná rajčata s cibulkou z pánve, přisypeme cukr, podle chuti přilijeme ocet a vsypeme dušenou rýži. Vaříme ještě 10 minut a stáhneme z ohně.
 - 
                                3
Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.