Kuřecí řezanka s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 100 g Anglická slanina
  • 60 g Cibule
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 g Paprika červená
  • 200 g Rýže loupaná
  • 500 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 40 ml Olej olivový
  • 500 ml Bujón slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 32337 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 139 mg
  • Draslík 1537.9 mg
  • Vláknina 8234.5 mg
  • Vitamín A 8234.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.

  • 2

    V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.

  • 3

    V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.

  • 4

    Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.

Komentáře k receptu