Rýže vařená ve vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 1200 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1718 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 63 mg
  • Vláknina 3065 mg
  • Vitamín A 3065 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži nasypeme do jemného cedníku a propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme chvilku okapat. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme rýži a zvolna dusíme, až se odpaří voda z oplachování. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vaříme 18-20 minut. Voda by se měla vsáknout, pokud ne, slijeme ji.

  • 2

    Rýži podáváme jako přílohu k drůbeži.

Komentáře k receptu