Pudink rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
 - Sacharidy 79 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 274 mg
 - Draslík 122.1 mg
 - Vláknina 3506.7 mg
 - Vitamín A 3506.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.
 - 
                                2
Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.
 - 
                                3
Pudink před podáváním necháme vychladnout.