Pudink rýžový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Rýže loupaná
  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Citronová kůra
  • 30 g Solamyl - bramborový škrob
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Tresť vanilková
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 124 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 274 mg
  • Draslík 122.1 mg
  • Vláknina 3506.7 mg
  • Vitamín A 3506.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, cukr, přidáme máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkovou esenci. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně, zapracujeme do rýže žloutky a sníh z bílků.

  • 2

    Formičky vymažeme kouskem másla, vysypeme solamylem a naplníme rýžovou hmotou. Formičky narovnáme do hrnce s trochou vody, hrnec zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni aspoň 50 minut.

  • 3

    Pudink před podáváním necháme vychladnout.

Komentáře k receptu