Rýže se švestkami a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Čokoláda hořká
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Ořechy lískové pražené
  • 160 g Rýže loupaná
  • 250 g Švestky
  • 80 g Cukr krupice
  • 20 g Strouhanka
  • 10 g Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 502 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 175.5 mg
  • Draslík 222 mg
  • Vláknina 5315.4 mg
  • Vitamín A 5315.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 637.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme, spaříme a zalijeme mlékem. Přivedeme k varu, uvaříme kaši a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím v míse smícháme 50 g másla s cukrem, žloutky, citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem. Přidáme vychladlou rýži, nastrouhanou čokoládu, pražené strouhané oříšky a sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Nákypovou formu vymažeme zbytkem másla a vysypeme strouhankou. Vlijeme polovinu těsta, rozetřeme, poklademe polovinami vypeckovaných švestek a přelijeme zbytkem hmoty.

  • 4

    V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Rozdělíme na talíře, posypeme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu