Americký rýžový puding s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr moučkový
  • 20 g Želatina
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Voda pitná
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 0.5 kg Jahody zahradní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 22.4 mg
  • Draslík 192.6 mg
  • Vláknina 6800 mg
  • Vitamín A 6800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1243.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži zalijeme mlékem se špetkou soli a uvaříme kaši. Přidáme máslo, cukr a vanilku. Želatinu namočíme do 1/8 l studené vody, rozředíme ji 1/8 l horké vody a vymačkáme. Vmícháme ji do kaše a necháme vychladnout. Poté přidáme ušlehanou smetanu.

  • 2

    Rýžovou hmotou naplníme vodou vypláchnutou formu a uložíme k ledu. Vychladlý puding vyklopíme a podáváme s jahodami.

Komentáře k receptu