Rýže smažená čatučak

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Lilek
  • 90 g Fazolové lusky zelené
  • 90 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 90 g Fazolové klíčky
  • 500 g Rýže jasmínová
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Rajčata
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.28 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 361 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 119 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1248.7 mg
  • Vláknina 29654.5 mg
  • Vitamín A 29654.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku. Přidáme pokrájené šalotky, chilli, česnek a zázvor. Mícháme, dokud šalotky nezměknou.

  • 2

    Přidáme pokrájenou zelenou papriku, lilky a promícháme. Přidáme blanšírované zelené fazolky, kukuřičky, fazolové klíčky a pokrájené rajče. Smažíme 3 minuty.

  • 3

    Přidáme uvařenou jasmínovou rýži a mícháme 5 minut. Přidáme sójovou omáčku a rajčatový kečup a promícháme.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu