Pilaf z králičího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 843 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 220 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 83 g
 - Cholesterol 222.1 mg
 - Draslík 958.5 mg
 - Vláknina 7476.4 mg
 - Vitamín A 7476.4 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na
 - 
                                2
másle, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme
 - 
                                3
doměkka.
 - 
                                4
Rýži opražíme na másle, přilijeme osolený vývar a dusíme. Zapékací nádobu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
 - 
                                5
Hotovou rýži smícháme s výpekem z masa a polovinu dáme do nádoby. Na ní dáme vrstvu masa a vrstvu rýže. Povrch uhladíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme máslem.
 - 
                                6
Pečeme dorůžova.