Rýžový nákyp s kakaem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 89 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 162 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 306.3 mg
 - Draslík 146.4 mg
 - Vláknina 2488.2 mg
 - Vitamín A 2488.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 27.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1584.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osoleném mléce doměkka, potom vmícháme cukr a kakao.
 - 
                                2
100g másla utřeme se žloutky a po lžících vmícháme rýžovou kaši. Nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný ze 4 bílků.
 - 
                                3
Směs rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a vložíme na 30 minut do středně vyhřáté trouby.
 - 
                                4
Zbylé bílky ušleháme, vmícháme moučkový cukr a sníh rozetřeme na nákyp. Ještě chvíli dopékáme v mírně vyhřáté troubě.