Losos s rýží a zeleninou
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 125 g Rýže loupaná
 - 400 g Losos - filety
 - 1 kávová lžička Víno bílé
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 282 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 52 mg
 - Draslík 791.1 mg
 - Vláknina 7473.3 mg
 - Vitamín A 7473.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži povaříme v osolené vodě 15-20 minut, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na dílky. Očištěné papriky nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme v kastrole na 3 lžících oleje. Přidáme papriky a dusíme 6-8 minut. Vmícháme rajčata a vše prohřejeme. Přidáme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Omyté porce lososa osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na rozehřátém oleji je opékáme asi 4 minuty po každé straně. Vyjmeme z pánve a přidáme k zelenině.
 - 
                                5
Výpek v pánvi zředíme vínem, vzniklou šťávou pokrm podlijeme a dusíme ještě 3 minuty.
 - 
                                6
Při podávání ozdobíme čerstvou bazalkou.