Džuveč s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 650 g Rýže loupaná
  • 250 g Houby čerstvé
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 3 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 796 kcal
  • Sacharidy 116 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 115 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 734.5 mg
  • Vláknina 12462.8 mg
  • Vitamín A 12462.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozkrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, podusíme, podlijeme třemi šálky horké vody a dusíme dále.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na kousky a přidáme k masu.

  • 3

    Když je maso měkké, vložíme do hrnce propláchnutou rýži a stroužky česneku. Nakonec přimícháme lžíci protlaku, podle chuti sůl a dusíme do měkka.

  • 4

    Pokrm podáváme horký, posypaný nasekaným koprem.

Komentáře k receptu