Fazole s rýží

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fazole bílé
  • 100 g Hrášek
  • 100 g Rýže loupaná
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.04 dl Olej stolní
  • 1 šálek Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 1113.8 mg
  • Vláknina 22795.5 mg
  • Vitamín A 22795.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočené fazole uvaříme do měkka a osolíme.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme jemně pokrájenou cibuli a česnek, přidáme nasekanou bazalku, na kostičky nakrájenou mrkev a čerstvý hrášek (můžeme použít i sterilovaný). Podlijeme vývarem a zvolna dusíme.

  • 3

    K zelenině přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vodu, osolíme, zlehka promícháme a dusíme do měkka. Nakonec vmícháme uvařené fazole a podáváme.

Komentáře k receptu