Rýžové palačinky s ovocem
Suroviny
- 3 g Máslo čerstvé
 - 70 g Rýže loupaná
 - 250 g Jahody zahradní
 - 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Jablka
 - 150 ml Voda pitná
 - 200 ml Pomerančová šťáva
 - 40 ml Likér pomerančový
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Máta
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 124 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 189.9 mg
 - Draslík 348.6 mg
 - Vláknina 7236.7 mg
 - Vitamín A 7236.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 65.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Metlou do hladka ušleháme mléko, mouku, vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Těsto necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Ve 150 ml vody vaříme propláchnutou rýži asi 15 minut. Vychladlou rýži vmícháme do těsta.
 - 
                                3
Z těsta pečeme na másle postupně asi 8 palačinek po obou stranách.
 - 
                                4
Za stálého míchání ohřejeme pomerančovou šťávu, likér, solamyl a cukr, až vznikne hladký krém.
 - 
                                5
Omyté ovoce nakrájíme na malé kousky, rozmačkáme na kaši, rozdělíme na palačinky. Podáváme pocukrované, ozdobené mátou.