Pečená treska s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 180 g Rýže loupaná
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Rajčata
  • 4 ks Treska aljašská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1131 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 186 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 382 mg
  • Draslík 4282.8 mg
  • Vláknina 10375.2 mg
  • Vitamín A 10375.2 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.4 mg
  • Vitamín E 6.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kousky. V hrncích připravíme dle návodu rýži a mražený hrášek.

  • 2

    Nádobu na pečení vymažeme lžící másla a narovnáme do ní vedle sebe filé. Zakapeme vínem a citrónovou šťávou. Poklademe hoblinkami másla a posypeme kousky rajčat, tymiánem, solí a pepřem.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 220 °C a tresku zapékáme 8–10 minut.

  • 4

    Rýži a hrášek slijeme a smícháme dohromady, dáme na mísu, navrch naklademe rybu a zalijeme vypečenou šťávou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu