Mleté maso zapečené se zeleninou a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 18.8 mg
 - Draslík 556.1 mg
 - Vláknina 6237 mg
 - Vitamín A 6237 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 107.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou, několikrát spařenou rýži zalijeme 300 ml horké osolené vody (1/4 lžička soli), přidáme lžíci sádla a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Na dno zapékací mísy urovnáme omytá, na kolečka nakrájená rajčata, na ně vrstvu očištěných paprik nakrájených na nudličky, dále vrstvu dušené rýže a na ni poklademe mleté maso. Každou vrstvu osolíme.
 - 
                                3
Na zbylém sádle dozlatova osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, odstavíme z plotny a vmícháme mletou papriku. Ihned zalijeme 100 ml vody a smetanou a nalijeme do pekáčku.
 - 
                                4
Pokrm zapékáme ve vyhřáté troubě nejdříve pod pokličkou, dopékáme bez pokličky.