Vinné listy plněné rýží a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 70 g Rýže loupaná
  • 250 g Vinné listy
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Máta
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 489 mg
  • Vláknina 19790.9 mg
  • Vitamín A 19790.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli na oleji zesklovatíme. Přidáme k ní dobře opranou rýži a krátce osmahneme. K rýži přidáme nasekané pistácie, jemně nakrájenou zelenou petrželku, mátu, nasekaný kopr, pepř, cukr a sůl. Promícháme, zalijeme 2 dl teplé vody a vaříme 10 až 15 minut. Směs necháme vychladnout.

  • 2

    Mladé vinné listy ponoříme do horké vody - spaříme je a scedíme.

  • 3

    Několik vinných listů dáme na dno hrnce. Na každý zbývající vinný list položíme lžíci vychladlé směsi tak, že ji dáme k jednomu kraji listu a ostatní postranní okraje přehneme přes náplň a pečlivě zavineme.

  • 4

    Vinné závitky poskládáme jeden vedle druhého na listy v hrnku, pokapeme je rozpuštěným máslem, přidáme citrónovou šťávou a zalijeme 2 dl teplé vody. Dusíme pod pokličkou 40 minut.

  • 7

  • 10

Komentáře k receptu