Gratinované zeleninové rizoto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rýže dušená
  • 100 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cuketa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 šálek Hrášek
  • 2 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 323 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 329.6 mg
  • Vláknina 6660.4 mg
  • Vitamín A 6660.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné papriky a cuketu nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, přidáme prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem a nasekanou petrželkou.

  • 2

    Směs promícháme s vařenou rýží, nastrouhanou nivou, smetanou a hráškem. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu