Kuřecí maso na kari
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 15550 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 135.1 mg
 - Draslík 886.4 mg
 - Vláknina 2611.5 mg
 - Vitamín A 2611.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření.
 - 
                                2
Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut.
 - 
                                3
Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně.
 - 
                                4
Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou.