Vepřové maso s rajčaty a rýží
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 700 g Vepřová plec
 - 100 g Rajčata
 - 150 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Hřebíček
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Saturejka
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 600 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 417 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 113.4 mg
 - Draslík 555.7 mg
 - Vláknina 3002 mg
 - Vitamín A 3002 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibulku, usmažíme dozlatova a přidáme maso, osolíme, opepříme a zakryjeme poklicí. Necháme dusit ve vlastní šťávě asi 10 minut. Podlijeme vodou, okořeníme saturejkou, kmínem, hřebíčkem, novým kořením a bobkovým listem. Dusíme asi 30 minut. Rajčata spaříme, oloupeme a trochu pokrájíme. Přidáme k masu a dusíme 5 minut. Nyní přisypeme předvařenou rýži, přidáme česnek, promícháme a dusíme, dokud není rýže uvařená. Jednotlivé porce můžeme posypat strouhaným sýrem.