Švestky nadívané rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 219 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 13.6 mg
 - Draslík 247.9 mg
 - Vláknina 4527.8 mg
 - Vitamín A 4527.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozehřejeme v hrnci, přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se zrnka obalila tukem.
 - 
                                2
Zalijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme, vaříme do vyvaření tekutiny, rýže musí zůstat sypká.
 - 
                                3
Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
 - 
                                4
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme slupky, odstraníme semínka. Zbylou dužinu pokrájíme na drobné kousky.
 - 
                                5
Plátky anglické slaniny osmahneme na pánvi.
 - 
                                6
Uvařenou rýži smícháme s rajčaty, pokrájenou slaninou, osolíme a opepříme.
 - 
                                7
Směsí naplníme připravené švestky, která naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy.
 - 
                                8
Necháme zapéct při 190 °C 10 minut, poté ihned podáváme.