Rýžový salát z tuňáka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 763 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 315.1 mg
 - Draslík 613.2 mg
 - Vláknina 2911.7 mg
 - Vitamín A 2911.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu pokrájíme na menší kousky, zalijeme citrónovou šťávou, necháme v chladu odležet 4 hodiny. Během marinování maso občas promícháme.
 - 
                                2
Rýži uvaříme, poté propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.
 - 
                                3
Ančovičky pokrájíme na menší kousky, smícháme s rýží.
 - 
                                4
Papriky zbavíme jadřinců a slupek, pokrájíme na menší kostičky. Také vmícháme do rýže.
 - 
                                5
Hotový salát podáváme zdobený pokrájenými, natvrdo uvařenými vejci a kousky tuňáka.