Kuřecí řezanka s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
 - Sacharidy 80 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 32337 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 139 mg
 - Draslík 1537.9 mg
 - Vláknina 8234.5 mg
 - Vitamín A 8234.5 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky, slaninu na kostičky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců pokrájíme na proužky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek.
 - 
                                2
V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, cibuli, krátce orestujeme a přidáme maso. Promícháme a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, přisypeme rýži, zalijeme bujónem, pánev zakryjeme a pozvolna dusíme 20 minut.
 - 
                                3
V jiné pánvi rozpálíme olej, přidáme rajčata, česnek, petrželku, osolíme, opepříme a pozvolna dusíme 20 minut. Nepodléváme, rajčata sama o sobě obsahují dostatek vody. Vznikne nám hustá rajčatová omáčka.
 - 
                                4
Maso s rýží rozdělíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou z druhé pánve.