Restované vepřové nudličky s hrachovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže dušená
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 180 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 ks Zázvor celý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 214.7 mg
  • Vláknina 6122.3 mg
  • Vitamín A 6122.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3164.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Smícháme ústřicovou omáčku se lžičkou cukru a vývarem. Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s kukuřičnou moukou, přidáme rýžové víno, sójovou omáčku a necháme 10 min marinovat.

  • 2

    Rozpálíme wok pánev, pokapeme olejem a zprudka na ní krátce orestujeme rozetřený česnek, nasekaný zázvor, chilli papričku nakrájenou na kolečka a na kousky nakrájené cibulky. Vše vyjmeme, odložíme stranou a osmahneme vepřové nudličky. Rovněž vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    Nakonec v pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme rozpůlené hrachové lusky a cca 1 min orestujeme. Přidáme uvařenou rýži, připravenou cibuli, česnek, zázvor, chilli papričku a maso. Do středu vlijeme omáčku, celý obsah dobře promícháme, necháme několik minut povařit a ihned podáváme.

Komentáře k receptu