Rybí blaff
Suroviny
- 180 g Cibule
 - 250 g Kambala
 - 150 g Pórek
 - 200 g Rýže loupaná
 - 300 g Tuňák obecný
 - 6 g Petržel - nať
 - 2 g Hřebíček
 - 60 g Fenykl sladký - hlíza
 - 6 g Tymián čerstvý
 - 250 g Ropušnice - filety
 - 3 g Koriandr čerstvý
 - 250 g Cípal
 - 300 ml Víno bílé
 - 750 ml Voda pitná
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 5 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 306 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 80.4 mg
 - Draslík 957 mg
 - Vláknina 7953.5 mg
 - Vitamín A 7953.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ryby dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvedeme k varu.
 - 
                                2
Vaříme 30 minut.
 - 
                                3
Do druhého hrnce dáme utřený česnek, pokrájenou cibuli, bylinky, nakrájený pórek, chilli papričky, fenykl, víno a 750 ml vody.
 - 
                                4
Osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 30 minut.
 - 
                                5
Po uvaření přendáme kousky ryb k vývaru.
 - 
                                6
Rýži uvaříme dle návodu a servírujeme jako přílohu k rybímu blaffu.