Rýžové krokety s mortadelou
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 200 g Salám Mortadela
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Cukr krupice
 - 100 g Strouhanka
 - 10 g Bazalka
 - 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 200 g Rýže předvařená (parboiled)
 - 80 ml Olej olivový
 - 250 ml Vývar drůbeží
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 1094 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 66 g
 - Cholesterol 216 mg
 - Draslík 493.6 mg
 - Vláknina 7917.5 mg
 - Vitamín A 7917.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olivový olej v pánvi rozpálíme a podusíme v něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata i se šťávou a vývar a necháme asi 10 minut dusit. Uvaříme rýži podle návodu a odložíme ji stranou.
 - 
                                2
Do rajčatové směsi přidáme opranou, dosucha otřepanou a posekanou bazalku. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a přidáme smetanu.
 - 
                                3
Zchladlou rýži promícháme s vejci a na kostky nakrájenou mortadelou a promícháme. Vlhkýma rukama z hmoty tvarujeme krokety.
 - 
                                4
Krokety obalíme ve strouhance a fritujeme je v rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s rajskou omáčkou.