Skopové rizoto s feferonkami
Suroviny
- 50 g Mandle
 - 200 g Máslo čerstvé
 - 500 g Rýže loupaná
 - 500 g Skopová plec
 - 2 kávová lžička Kmín drcený
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 ks Feferony
 - 4 ks Kardamom
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Majoránka
 - 6 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1396 kcal
 - Sacharidy 143 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 143 g
 - Cholesterol 60.8 mg
 - Draslík 858.6 mg
 - Vláknina 35706.1 mg
 - Vitamín A 35706.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 35.1 mg
 - Vitamín E 3.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 68 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nasekáme, orestujeme na rozpáleném másle a polovinu odložíme na dozdobení. Na zbylou cibuli vložíme na kostky nakrájené maso, jogurt, osolíme a smažíme do zhnědnutí. Poté mírně podlijeme, přidáme koření a podusíme. Nakonec vmícháme utřený česnek.
 - 
                                2
Rýži udusíme doměkka, polovinu odebereme, na zbytek navrstvíme maso se šťávou, posypeme nadrobno nasekanými feferonkami a mandlemi a zakryjeme zbytkem rýže. Můžeme přilít trochu vody nebo mléka, vložíme do vyhřáté trouby a necháme cca 15 minut dusit.
 - 
                                3
Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem osmažené cibulky a podáváme.