Pilaf z králičího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Králičí maso
  • 2 hrnek Rýže loupaná
  • 1 hrnek Zelenina kořenová
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 843 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 222.1 mg
  • Draslík 958.5 mg
  • Vláknina 7476.4 mg
  • Vitamín A 7476.4 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí předek nakrájíme na malé kousky, vykostíme a kosti vyvaříme na vývar. Cibuli a zeleninu nadrobno, podusíme na

  • 2

    másle, přidáme maso a opečeme. Podlijeme vývarem a dusíme

  • 3

    doměkka.

  • 4

    Rýži opražíme na másle, přilijeme osolený vývar a dusíme. Zapékací nádobu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  • 5

    Hotovou rýži smícháme s výpekem z masa a polovinu dáme do nádoby. Na ní dáme vrstvu masa a vrstvu rýže. Povrch uhladíme a potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme strouhaným sýrem a zakapeme máslem.

  • 6

    Pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu