Kuřecí řízky se zeleninovou rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže loupaná
  • 200 g Cuketa
  • 200 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 129.8 mg
  • Draslík 969.6 mg
  • Vláknina 7724.8 mg
  • Vitamín A 7724.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Omyté a osušené kuřecí řízky opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na kolečka, oloupanou mrkev nakrájíme na malé kousky. Vše vložíme do výpeku a opékáme asi 5 minut. Vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.

  • 4

    Opečené řízky nakrájíme na plátky a spolu se zeleninovou rýží upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme lístky meduňky.

  • 5

    Pokrm je vhodný i pro diabetiky.

Komentáře k receptu