Jambalaya s krevetami
Suroviny
- 400 g Rajčata
 - 180 g Rýže loupaná
 - 200 g Krevety tygří - loupané
 - 200 g Klobása uzená
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 l Vývar drůbeží
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 508 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 52.5 mg
 - Draslík 379.7 mg
 - Vláknina 6912 mg
 - Vitamín A 6912 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Konzervu rajčat necháme okapat a pak je nasekáme. Oloupaný česnek a cibuli nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, vyjmeme semínka a spolu s celerem ji jemně nasekáme. Klobásu nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
V hrnci rozpálíme olej a podusíme na něm vyloupané čerstvé nebo mražené krevety. Když zrůžoví, vyjmeme je z hrnce a odložíme stranou.
 - 
                                3
Do hrnce dáme nakrájenou zeleninu, klobásu a za občasného míchání dusíme asi 2 minuty. Osolíme, přidáme rýži a vše podusíme.
 - 
                                4
Přidáme vývar, rajčata, tymián, tabasco, bobkový list a směs přivedeme k varu. Zmírníme teplotu, hrnec přiklopíme a vše ještě asi 15 minut vaříme mírným varem, až je rýže téměř hotová a tekutina se zcela vsákla.
 - 
                                5
Do rýže lehce přimícháme krevety, přiklopíme a necháme ještě asi 5 minut zvolna vařit, aby se krevety dobře prohřály a rýže došla.
 - 
                                6
Vyjmeme bobkový list, opepříme a upravíme na mísu. Ihned podáváme.