Smažená rýže s houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 340 g Shiitake houby
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 422.2 mg
  • Vláknina 6528 mg
  • Vitamín A 6528 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka rozšleháme s vodou a špetkou soli. Rozehřejeme na větší pánvi lžíci oleje. Nalijeme na rozpálený olej vajíčka a uděláme z nich velkou omeletu. Okraje omelety nadzvedneme lžící a podíváme se, jestli nemáme syrové vajíčko. Hotovou omeletu srolujeme a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Tužší části nožek u hub odřízneme a na tenké plátky nakrájíme kloboučky.

  • 3

    Rozehřejem si na pánvi lžíci oleje a orestujeme cca 4 minuty nakrájenou cibulku a česnek. Zelenina změkne, musí si udržet stálou barvu. Jakmile bude zelenina osmažená, vyndáme ji z pánve a odložíme na pozdější použití.

  • 4

    Přidáme nakrájenou zelenou papriku a 3 minuty smažíme. Přidáme zbylý olej a máslo. Do rozpouštějícího másla dáme houby a povaříme 4 minuty nad mírným plamenem. Paprika i houby musí být měkké.

  • 5

    Promícháme rýži, houby na pánvi zalijeme sherry a přidáme rozmíchanou rýži. Vaříme nad mírným plamenem. Rýže se nám nesmí slepit. Pokud je rýže suchá, přidáme trochu oleje. Nakonec přidáme osmahnutou cibulku, česnek, sójovou omáčku, nakrájený koriandr a vaječné nudličky. Necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu