Polévka jehněčí s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Jehněčí maso
  • 50 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Ocet rýžový
  • 2 kávová lžička Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 8.5 dl Vývar jehněčí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 347 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 718.3 mg
  • Vláknina 8277.5 mg
  • Vitamín A 8277.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 359.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.

  • 2

    Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.

  • 3

    Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.

  • 4

    Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.

  • 5

    Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu