Rýžový zeleninový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 19.7 mg
 - Draslík 692.8 mg
 - Vláknina 16566.2 mg
 - Vitamín A 16566.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži vaříme v osolené vodě asi 20 minut, poté ji scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a z dužiny tvořítkem vypichujeme kuličky. Zbylou dužinu nakrájíme na kostičky a obojí pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Uvařenou rýži, oloupanou, nasekanou cibuli a pokrájený česnek smícháme, osolíme, opepříme a ochutíme římským kmínem. Vmícháme omytá, na dílky nakrájená rajčata, na kostičky nakrájený sýr, omytý, natrhaný salát a avokádo. Vše zlehka promícháme.