Rýže smažená s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Garnát obecný
  • 200 g Vodní kaštany v nálevu
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 700 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 1.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 872 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 251.4 mg
  • Draslík 368.2 mg
  • Vláknina 4262.3 mg
  • Vitamín A 4262.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařící osolené vodě uvaříme rýži a udržujeme ji teplou.

  • 2

    Každé vejce rozšleháme zvlášť se dvěma lžičkami studené vody, solí a pepřem. Rozpálíme ve woku 2 lžíce oleje. Přilijeme první vejce, necháme jej v klidu smažit, dokud neztuhne. Vyndáme omeletu na prkénko a zopakujeme s druhým vejcem. Poté omelety nakrájíme na čtverce o straně 3 cm.

  • 3

    Zbylý olej rozehřejeme ve woku, přidáme pokrájené jarní cibulky a česnek a minutu smažíme. Přidáme pokrájené žampiony a dvě minuty smažíme. Vmícháme sardelovou a ústřicovou omáčku, přidáme vodní kaštany, sůl, pepř a garnáty a vše povaříme 2 minuty.

  • 4

    Vmícháme vařenou rýži a minutu smažíme. Přidáme řeřichu a čtverečky omelety a smažíme 2 minuty. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu