Rýže se zeleninovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 998 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 290.5 mg
 - Vláknina 9014 mg
 - Vitamín A 9014 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 66.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré.
 - 
                                4
V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.