Pečená husa s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže loupaná
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Šunka dušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Husa domácí
  • 2 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1844 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 353.2 mg
  • Draslík 1405 mg
  • Vláknina 3752.2 mg
  • Vitamín A 3752.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šunku a slaninu rozkrájíme nadrobno. Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a pepřem.

  • 2

    Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.

  • 3

    Husu omyjeme, osušíme a naporcujeme. Jednotlivé porce potřeme ochuceným česnekem a vložíme do máslem vymazaného pekáče, přisypeme nakrájenou šunku a slaninu, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení porce masa poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 4

    V dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka rýži, pak ji scedíme a necháme okapat.

  • 5

    Když jsou porce husy měkké, vyjmeme je z pekáče, na jeho dno rozložíme nakrájenou cibuli a polovinu uvařené rýže, vrátíme zpět maso, nasypeme zbylou rýži a nakrájenou petrželku. Pekáč dáme opět do trouby a vše ještě přibližně 15 minut pečeme.

Komentáře k receptu